Εμβολιασμός στον Οίκο ευγηρίας Haus Koroneos

Ήδη από τα μέσα Δεκεμβρίου, το Υπουργείο Εργασίας άρχισε να συγκεντρώνει τα πρώτα στοιχεία για την επερχόμενη εκστρατεία εμβολιασμού. Λίστες καταρτίστηκαν, διορθώθηκαν, συμπληρώθηκαν, αποστέλλονταν και γύριζαν πίσω, συγκεντρώθηκαν δηλώσεις συγκατάθεσης. Η προσδοκία μας αυξανόταν κάθε μέρα, η ελπίδα για επιστροφή στην παλιά μας ζωή, για να αφήσουμε επιτέλους πίσω μας τις μέρες γεμάτες ανησυχίες του περασμένου έτους.

Τις ημέρες πριν από το ραντεβού εμβολιασμού, γινόντουσαν η απαραίτητες ενημερωτικές συνομιλίες με τους ενοίκους μας, τους συγγενείς τους και το προσωπικό μας, από τον γιατρό μας, κ. Δρ. Schlüter.

Την προηγούμενη μέρα μετατρέψαμε την αίθουσα εκδηλώσεων σε κέντρο εμβολιασμού: κρεβάτια έκτακτης ανάγκης στήθηκαν, ένα Φαρμακείο έκτακτης ανάγκης δημιουργήθηκε, το  φωτοαντιγραφικό μηχάνημα μεταφέρθηκε κάτω, εγκαταστάθηκε σύνδεση WiFi στο χώρο, η συσκευή καθαρισμού αέρα τοποθετήθηκε. Για κάθε ενδεχόμενο είχαμε παραγγείλει ένα ιδιωτικό ασθενοφόρο, να περιμένει μπροστά στον Οίκο μας, σε ετοιμότητα για τυχόν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Από τη δική μας πλευρά, επίσης παρών ήταν ένας καρδιολόγος για παρακολούθηση και – στην ανάγκη – άμεση ιατρική αντιμετώπιση  όλων των εμβολιασμένων.

Περίπου στις 10:30 π.μ., έφτασε η πενταμελής ομάδα του ΕΟΔΥ στον Οίκο μας. Πρώτα, προετοιμάστηκαν το εμβόλιο της Biontech και οι σύριγγες. Δύο υπάλληλοι ασχολήθηκαν αποκλειστικά με την ηλεκτρονική καταγραφή των δεδομένων.

Και μετά, όλα έγιναν πολύ γρήγορα: Ο πρώτος ένοικος του Οίκου μας που εμβολιάστηκε ήταν ο καπετάνιος κ. Γεώργιος Κ., που το θεωρούσε μεγάλη τιμή και τον καλωσόρισε ευγενικά η αρμόδια ιατρός του ΕΟΔΥ.

Μετά από περίπου δυόμισι ώρες, όλοι οι ένοικοι και οι εργαζόμενοι είχαν εμβολιαστεί.

Εν τω μεταξύ έχουμε εμβολιαστεί ήδη για δεύτερη φορά και κοιτάζουμε το μέλλον με ελπίδα.

Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να ανακοινώσουμε ότι οι εργαζόμενοι και οι πάροχοι υπηρεσιών του Οίκου μας (προσωπικό καθαρισμού, φυσιοθεραπευτές) έχουν εμβολιαστεί με ποσοστό 100%.