Το Haus Koroneos γιορτάζει τη 10η επέτειό του

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2017, ο οίκος Haus Koroneos γιόρτασε τη συμπλήρωση 10 ετών από την έναρξη της λειτουργίας του στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης.

Με επίτιμους προσκεκλημένους την Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αυστρίας, κυρία Mag. Andrea Ikić-Böhm, και τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κύριο Jens Plötner, εκπροσώπους του Μορφωτικού Τμήματος της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, τη Διευθύντρια της Γερμανικής Σχολής στην Αθήνα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, γιόρτασαν οι ένοικοι, εθελοντές, φίλοι και συνεργάτες στην όμορφη ταράτσα του οίκου μας αυτό το ευχάριστο γεγονός.

Ο δικηγόρος κ. Δήμος Παπαναστασίου, Πρόεδρος του Ευαγγελικού Συλλόγου Ανθρωπιστικής Αρωγής που είναι φορέας του οίκου ευγηρίας μας, σε μια σύντομη ομιλία διηγήθηκε την ιστορία της δημιουργίας, του ξεκινήματος και του επιτυχημένου έργου του Haus Koroneos στα δέκα χρόνια από τα εγκαίνιά του την 1η Απριλίου 2007.

Αναφέρθηκε στις προσπάθειες κυρίως πολλών Γερμανίδων, κατοίκων της Αθήνας, που ήδη από τη δεκαετία του 1960 επιθυμούσαν να δημιουργήσουν ένα γηροκομείο, αρχικά για τα δικά τους γεράματα. Οι δυο γερμανόφωνες εκκλησίες στην Αθήνα καθώς και ο Σύλλογος ΕΣΤΙΑ συγκέντρωσαν δωρεές, δέχτηκαν κληρονομιές ειδικά για το έργο αυτό και μπόρεσαν έτσι να θέσουν ένα οικονομικό θεμέλιο για το γηροκομείο. Με τη δεσμευτική δωρεά των αδελφών Αιμίλιου και Νικολάου Κορωναίου για το σκοπό αυτό βρέθηκε στους Αμπελοκήπους και το κατάλληλο ακίνητο. Ο κ. Παπαναστασίου ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον παρόντα στη γιορτή κ. Αιμίλιο Κορωναίο και την οικογένειά του.

Τέλος, ο πρόεδρος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Γερμανικής Πρεσβείας για την υποστήριξη στη χρηματοδότηση της επετειακής τελετής.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί των δυο Πρέσβεων, εκπροσώπων των εθελοντών, των ενοίκων και της επιτροπής του Χριστουγεννιάτικου Μπαζάρ, καθώς και προσευχές. Το πολύ όμορφο μουσικό πρόγραμμα με τη σοπράνο Victoria Harasounova-Aβραμίδου και το συγκρότημά της όπως και η χορωδία υπό τη διεύθυνση της Helga Γιαννούλα εμπλούτισαν την επιτυχημένη βραδιά. Η επέτειος γιορτάστηκε δεόντως με τις νόστιμες λιχουδιές της κουζίνας του οίκου μας.